Sri Lanka

Het kleine land Sri Lanka, het vroegere Ceylon, is een exotisch eiland midden in de Indische Oceaan. Zeevaarders noemden dit eiland ‘de Parel van het Oosten’ en die naam doet het land alle eer aan, want de ontzettend beminnelijke en gastvrije bevolking, de bruisende cultuur, het rijke, historische verleden, de betoverende landschappen, de aanwezigheid van vele wilde dieren en de prachtige exotische stranden maken dit eiland tot een uitzonderlijke bestemming.

Dag 1: Negombo – Anuradhapura – Sigiriya

Je wordt hartelijk ontvangen op de vluchthaven. Met bloemenkransen rond de hals ben je klaar voor de start van jullie rondreis. In de namiddag kom je aan in Anuradhapura, de eerste hoofdstad van Sri Lanka uit de 4de eeuw voor Christus. Meer dan 100 koningen lieten er hun ruïnes van paleizen en dagobas achter. Met de fiets verken je de sites van deze koningsstad. De grote oude bodhiboom is één van de belangrijkste  bedevaartsoorden voor boeddhisten.

Een indrukwekkende historische site.

Diner en overnachting in een lodge midden in de natuur. (D)

Rankot Vihara, Pollonaruwa, Sri Lanka

Dag 2: Sigiriya

In Sigiriya beklim je het  spectaculaire rotsfort. Twee reusachtige leeuwenklauwen bewaken de ingang. Boven zijn er restanten van een koninklijk paleizencomplex. De ruïnes van verschillende kamers, trappen en baden kan worden gezien aan de top. Het uitzicht over de omgeving is schitterend. Wie wil kan een tocht maken in de nabije omgeving op de rug van een olifant.

Diner en overnachting in een lodge midden in de natuur. (B, D)

Aerial view of Sigiriya rock at misty morning, Sri Lanka. Drone footage

Dag 3: Sigiriya – Dambulla – Matale – Kandy

Op weg naar Kandy rijd je langs wegen met prachtige uitzichten over het centrale bergland. Je bezoekt er uitgebreid Dambulla. Deze 2000 jaar oude tempelgrotten scheppen een mysterieuze sfeer. Het krioelt er van de aapjes.. Verscholen tussen de fresco’s vind je er verschillende Boeddhabeelden en een  kolossale liggende Boeddha uitgehouwen uit de rots. Onderweg stop je in de Matale Spice Garden. Hier krijg je een uitleg hoe deze specerijen worden geteeld en verwerkt. Peper, nootmuskaat, kaneel, kruidnagel, cacao, gember en kardemom groeien er in de schaduw van grote jungle bomen.

Diner en overnachting in een karaktervol plaatsje in het centrum van Kandy. (B, D)

Ancient golden statues in buddha temple on Ceylon

Dag 4: Kandy

In dit pittoresk stadje aan de rand van een meer, verscholen tussen de heuvels vind je de belangrijkste tempel van het land. De tand van Boeddha wordt er bewaard.

‘s Avonds kan je er rond kuieren en een vrij spectaculaire voorstelling bijwonen van een traditionele vuur dans.

Diner en overnachting in een karaktervol plaatsje in het centrum van Kandy. (B, D)

Coconut oil lamps in temple

Dag 5: Kandy – Ella

Vandaag reis je verder naar Ella doorheen weelderige theeplantages. Je brengt er een uitgebreid bezoek aan een theeplantage en theefabriek. Omgeven door een idyllisch landschap, krijg je ook een kans om te proeven van een aantal werelds beste thee.

Diner en overnachting in uitzonderlijk gelegen resort. (B, D)

Aerial view of Nine Arches Bridge in Ella, Sri Lanka. Drone photo

Dag 6: Ella

Na het ontbijt maak je een wandeling in de omgeving van Ella doorheen een prachtig heuvellandschap. Tussen de lokale bevolking wandel je langs watervallen, bossen en talloze theeplantages.. Het panorama is fantastisch.

De watervallen kunnen voor een welverdiende verfrissing zorgen. Wie nieuwsgierig is, bezoekt boven de waterval een grot, waar Koning Ravana ondergedoken leefde. Verwonderd van de natuurpracht keer je terug naar je hotel.

Diner en overnachting in uitzonderlijk gelegen resort. (B, D)

Tea Plantation

Dag 7: Ella – Galle

Na een ontbijt vertrek je in de richting van Galle. Je rijdt er langs de Indische oceaan en onderweg maak je een stop om de paalvissers in zee gade te slaan.

Galle is een gezellig en bruisend stadje aan zee. Je voelt je terug in de koloniale tijd tussen de prachtige architectuur. Het is een havenstadje en wellicht de mooist bewaarde Europese vestigingsstad in Azië. Het is een mooie afbeelding van interactie tussen Europeanen en Aziaten. Er is dan ook een kosmopolitische scala aan producten beschikbaar en er zijn tal van eigenzinnige galeries of uitnodigende restaurants.

Je verblijft er in een oase van rust in een charmant hotel binnen de muren van het oude fort. (B)

Traditional stilt fishing in Sri Lanka

Dag 8: Galle – Negombo

Na een bezoek aan het fort van Galle vertrek je richting Negombo.

Als je wenst, maak je een stop in Kosgoda, een broedplaats voor reuze schildpadden. Dit project beschermt de schildpadden tegen uitsterven. Soms kan je zelf een babyschildpadje uitzetten in zee.

In Negombo kan je met een kleine boot de moerassen van Muthurajawela, de Negombo lagunes, verkennen. Een prachtige omgeving met vele watervolgels…

Je verblijft er in een elegante koloniale villa. (B)

KosgodaLagoon

Dag 9: Negombo

Als je zin hebt kan je de vismarkt gaan verkennen. Het is een geweldige plek om de lokale bevolking in de weer te zien. De vangst is zeer gevarieerd, gaande van reuze krabben, kreeften, garnalen en soms zelfs een haai.

In het hotel kan je genieten van een massage of gewoon wat zwemmen.

Overnachting  in een elegante koloniale villa. (B)

Fishing boats on beach

Dag 10: Negombo

Transport naar de vlieghaven van Negombo (8km) voor de vlucht naar Brussel.

Einde van een unieke beleving!

Small sanctuary in the middle of river in Sri Lanka

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten en luchthaven taksen
 • Toegangsgelden en activiteiten. Deze zijn afhankelijk van wat jullie zullen bezoeken. Richtprijs tussen de 100,- en 180,- euro per persoon. Er zijn kortingen voor kinderen
 • Overige maaltijden. Richtprijs 5 à 10,- euro per persoon voor een lunch.
 • Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien
 • Visum voor Sri Lanka. Richtprijs 30 $. (Gratis voor kinderen)
 • Annulerings-en/of bijstand polis

   

Voor deze reis naar Sri Lanka is een internationale reispas verplicht.

Inbegrepen

 • Alle hotels en karaktervolle logies
 • Maaltijden aangeduid met B ontbijt, D Diner
 • Alle privé transport met Engelssprekende chauffeur/gids volgens programma

Klaar om te vertrekken?